Vista de Coma-ruga durant el 'T'estiu'.

El Vendrell consolida el 'T'estiu' com a successor del Turismar per encetar l'estiu

Coma-ruga acull del 23 al 26 de juny l'esdeveniment, amb concerts, animació infantil, rutes culturals, teatre o cultura popular

L'Ajuntament del Vendrell ha presentat els actes de la segona edició del 'T'estiu', l'esdeveniment que serveix per encetar la temporada d'estiu. D'aquesta manera, el consistori consolida aquesta fira —estrenada el 2021— com a successora del Turismar. Tot i que el format de l'any passat estava condicionat per la pandèmia, des de Promoció Econòmica han apostat per donar-li continuïtat, ja sense restriccions.

«Com que l'any passat va funcionar molt bé, s'ha apostat per continuar amb la mateixa fórmula», ha apuntat la regidora de Fires, Luz Ramírez. Una fórmula que se centra, doncs, en el que era la part més lúdica del desaparegut Turismar. Des de l'Ajuntament havien anunciat que aquest 2022 renaixeria el Turismar amb un nou format, tot i que al final han optat per mantenir el 'T'estiu'.

Actes lúdics, visites culturals i parades d'artesania

D'aquesta manera, la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga i els seus voltants concentraran nombrosos actes entre el 23 i el 26 de juny. Des de concerts i animacions infantils, fins a gimcanes, rutes culturals o l'encesa de les bèsties de foc, el programa serà molt variat. També es faran tallers de mosaics relacionats amb l'obra de Santiago Padrós i una ruta comentada a la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders. 

Aquests actes es combinaran amb les parades d'artesania que hi haurà al Passeig Marítim. A la plaça del Tabaris s'ubicarà un espai solidari dedicat a la protecció animal i una khaima àrab. La inauguració de la Fira es farà el dijous a les 19.00 hores, i a les onze de la nit hi haurà un castell de focs

Les actuacions musicals programades són les del grup Sabor (dia 23), Xarop de Nit (24) i Betty Orquestra (25). El dissabte, l'Hotel Brisamar Suites acollirà una xerrada literària sobre la visita a l'hotel Brisamar del Premi Nobel Camilo José Cela. El diumenge a la tarda es farà la plantada de les bèsties de foc, que s'encendran a les 21.45 hores.

Pel que fa a la visita comentada a la Colònia Ferroviària, aquesta tindrà lloc el dissabte a les 19.00 hores. El programa complet del 'T'estiu el Vendrell' es pot consultar en aquest enllaç.

Una actuació musical al 'T'estiu el Vendrell' del 2021.
El 'T'estiu el Vendrell' inclou diverses actuacions musicals. | Ramon Costa / Ajuntament del Vendrell