El Vendrell eliminarà els contenidors soterrats pel seu mal funcionament

També es busca un sistema alternatiu per fer la recollida a l'illa de vianants

El Vendrell eliminarà les bateries de contenidors soterrats que hi ha al municipi pel seu funcionament deficient. Així ho ha avançat el regidor de Recollida de Residus de l'Ajuntament, Ferran Trillas, a 'BaixPenedesDiari.cat'. Segons Trillas, aquesta és una mesura que ja s'ha començat a prendre en altres ciutats perquè s'està constatant que el sistema de contenidors soterrats no està donant els resultats esperats.

«Trobem que moltes vegades els contenidors estan bruts o s'espatlla el mecanisme, i acaben comportant molts problemes», ha apuntat el regidor. Per això, des del consistori estan decidits a tapar-los i posar al seu lloc illes de contenidors normals. A Tarragona, l'Ajuntament també ha decidit prendre aquesta decisió i la posarà en pràctica a partir del mes de maig del 2019, tot i que ja ha fet una primera actuació al barri de la Floresta.

Cinc illes de contenidors soterrats

El Vendrell té cinc illes de contenidors soterrats, tres a la part nord de l'avinguda de la riera de la Bisbal, una a la plaça del Centre i una altra a la carretera del Doctor Robert. Aquest sistema es va començar a usar fa uns anys com una manera d'integrar estèticament els contenidors al nucli antic de les ciutats. Els resultats, però, no estan sent els esperats. També són usats pels veïns de l'illa de vianants del centre del Vendrell que fan reciclatge, ja que als carrers de vianants no hi ha contenidors.

Sistema alternatiu als carrers de l'illa de vianants

De fet, el consistori també estudia un sistema diferent per la recollida de residus als carrers que formen part de l'illa de vianants. Actualment, els veïns d'aquests carrers treuen les bosses de brossa al vespre i les deixen davant la porta, d'on són recollides per l'empresa EcoBP.  El sistema no acaba de ser ben valorat «perquè no es fa cap reciclatge, tota la brossa es treu amb una sola bossa, i perquè els residus queden a mercè de l'incivisme al carrer», explica Trillas.

Per això, una de les opcions que valora la regidoria és posar uns contenidors més petits només al vespre en aquests carrers.  L'empresa de recollida els posaria a les vuit del vespre i els passaria a recollir a les dues de la matinada. D'aquesta manera s'evitaria que els residus quedin al mig del carrer, i es faria un pas més per millorar els índexs de reciclatge. La proposta, però, encara està en fase d'estudi.