Una escola bressol del Vendrell.

El Vendrell es converteix en el primer municipi català amb l'ensenyament de P-2 gratuït

La mesura ha fet que les inscripcions passin del 40% al 80% en aquesta franja d'edat

El Vendrell ha esdevingut el primer municipi de Catalunya que amplia l'ensenyament gratuït a les llars d'infants. Tal com ja es va anunciar fa mesos, aquest és el primer curs que l'últim curs de les escoles bressol, el P-2, és gratuït. Una mesura que suposarà un estalvi de 1.300 euros per cada infant i família.

Aquesta és una aposta del consistori per millorar les xifres d'escolarització a l'ensenyament preobligatori. Com en molts municipis, les dades d'escolarització a les llars d'infants havien caigut els últims anys, a causa de les dificultats econòmiques que patien moltes famílies.


Un 80% d'escolaritzats

La mesura sembla que ha tingut efecte. En el primer dia de curs, l'Ajuntament ha informat que més de 200 alumnes s'han inscrit per fer el P-2 en alguna de les cinc llars d'infants municipals. Això significa que un 80% dels infants del municipi que tenen aquesta edat faran el P-2, quan els últims anys no s'arribava al 50%.

Respecte al passat curs, s'han doblat els alumnes que fan P-2 al Vendrell. «No tenia cap sentit que tinguéssim tota una infraestructura d'escoles bressol mig buides», ha apuntat l'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez. La mesura suposarà que el consistori deixi d'ingressar 240.000 euros aquest curs.

Però la intenció és que en els pròxims anys es pugui estendre als cursos de P-1 i P-0, per fer tot l'ensenyament preobligatori gratuït. Martínez ha avançat que el curs que ve ja es podria fer el mateix amb el P-1. Aquest és un objectiu que ja va manifestar també la Generalitat fa uns mesos, i al qual es volen destinar part dels fons europeus Next Generation.