Un ple de l'Ajuntament del Vendrell.

El Vendrell convoca un ple extraordinari sobre la sentència que anul·la diversos decrets d'alcaldia

Suposarà també el retorn de l'oposició, tot i que no s'han produït les disculpes que demanava la regidora de Podem

L'Ajuntament del Vendrell ha convocat per aquest dimarts 12 d'abril un ple extraordinari a les sis de la tarda. Servirà perquè el govern local informi sobre les conseqüències de la sentència judicial que anul·la dinou decrets d'alcaldia. El ple ha estat sol·licitat pel grup municipal de Som Poble-ERC, que reclama explicacions sobre l'assumpte.

La sentència és ferma des del passat mes de setembre, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) desestimés el recurs de l'Ajuntament. D'aquesta manera es va ratificar la resolució que el Jutjat del Contenciós Administratiu número dos de Tarragona havia fet el 2019

Decrets de l'any 2016

Els fets es remunten al 2016, quan el grup de Sí Se Puede va donar a conèixer la situació. L'interventor municipal havia instat el consistori a posar al dia diversos contractes que estaven caducats o tenien pròrrogues de forma irregular. Eren desenes de contractes que calia regularitzar, i que mentrestant es pagaven amb decrets d'alcaldia.

L'Ajuntament va iniciar un procés de regularització dels contractes, però aquest encara no ha acabat. Contractes com el de la neteja viària segueixen esperant la renovació des de fa anys. El març del 2017, el delegat del govern de l'Estat a Catalunya va interposar un contenciós contra el consistori per aquests decrets de convalidació

Aquest contenciós és el que ha acabat amb una sentència que anul·la dinou decrets, per un cost total d'uns dos milions d'euros. Des de Som Poble-ERC van forçar la celebració del ple extraordinari perquè creien que calia donar explicacions sobre les seves conseqüències.

Retorn de l'oposició als plens

El ple d'aquest dimarts també suposarà el retorn dels grups de l'oposició, que els dos últims plenaris havien marxat en senyal de protesta. Unes declaracions del regidor del PSC Alfons Herrera havien provocat l'enuig de la regidora de Podem, Verónica Moreno. Aquesta no va acceptar les disculpes d'Herrera de l'últim ple i va afirmar que no tornaria al ple fins que no es produïssin.

La resta de grups municipal de l'oposició la van secundar en la seva protesta. Això va fer que tot el ple se celebrés sense la presència dels grups de l'oposició. Ara, Moreno ha anunciat que torna al ple per evitar que «la meitat de la població del Vendrell no estigui representada».

Des de Podem han afegit que presentaran una moció per proposar que els representants polítics facin una formació en violències masclistes i masculinitat.