La Rambla del Vendrell.

El Vendrell i Cunit, dels pocs municipis grans que no haurien d'aplicar el toc de queda

La mesura afectaria els municipis de més de 10.000 habitants amb una taxa d'incidència acumulada a set dies de 250 casos per 100.000 persones

La Generalitat resta a l'espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avali les últimes restriccions per contenir la Covid. Una d'elles és el retorn del toc de queda entre la una i les sis de la matinada. S'aplicaria als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a set dies de 250 casos per cada 100.000 persones.

A Catalunya hi ha 121 municipis de més de 10.000 habitants, dels quals 116 superen el llindar d'incidència marcat pel Govern. A 21 de desembre, només cinc tenen una incidència més baixa i, entre aquests, n'hi ha dos del Baix Penedès. Són el Vendrell (amb una IA7 de 218) i Cunit (IA7 de 216).

Això significa que l'únic municipi de la comarca que, per ara, hauria d'aplicar el toc de queda els pròxims dies seria Calafell, (IA7 de 271). A tot el Camp de Tarragona, només hi ha un altre municipi per sota d'aquest llindar, Mont-roig del Camp (156). Els altres dos municipis grans de Catalunya que no estarien afectats serien Salt i Torroella de Montgrí, a Girona.

El Baix Penedès, la comarca amb la IA7 més baixa

El fet que dos dels cinc municipis grans que no haurien d'entrar en toc de queda estiguin al Baix Penedès s'explica per la situació general. La comarca és la que té menys incidència acumulada a set dies de tot el país, (272). Tot i això la incidència és creixent a totes les àrees bàsiques de salut, especialment al Baix Penedès Interior.

La previsió, a més a més, és que segueixi creixent en les pròximes setmanes, ja que la tendència segueix a l'alça. Actualment són tretze els pacients ingressats a la comarca amb coronavirus, una xifra que ha baixat respecte a fa una setmana, quan eren setze. En els últims dos mesos s'ha produit una defunció atribuida al coronavirus.