Llibre sobre Jaume Vidal i Vidal.

El Vendrell dedica un llibre al graller i compositor Jaume Vidal i Vidal

Ha estat editat pels Amics de l'Orgue i les Gralles del Baix Penedès

L'Associació Amics de l'Orgue del Vendrell i les Gralles del Baix Penedès han presentat aquest dimarts 22 de desembre el llibre 'Jaume Vidal i Vidal, compositor i graller del Vendrell. Esbós d'un músic', en el qual es reconeix la tasca d'una de les persones que més va fer per normalitzar la música de gralla al territori. 

El llibre és el resultat final dels diferents actes que es van fer l'any 2018 amb motiu del centenari del naixement de Vidal i és fruit d'una intensa recerca per reconstruir la seva biografia. Al volum també s'han identificat i documentat 209 peces musicals que formen part del fons que es va entregar a l'Arxiu Comarcal, així com la transcripció d'onze peces compostes o arranjades pel músic vendrellenc.

No oblidar la persona ni el seu treball

De la mateixa manera, s'inclou un recull d'entrevistes realitzades a la seva família, a músics coetanis o a deixebles seus. «Amb aquest llibre volem que no s'oblidi Jaume Vidal com a músic, graller i persona, alhora que es difon la seva obra i la seva feina per normalitzar la gralla», ha remarcat Jordi Quintana en la presentació. El llibre es pot comprar a la Rellotgeria Mercadé i per Internet a la Tradillibreria

Jaume Vidal i Vidal (1918-1996), conegut amb els sobrenoms de 'Carboner' o 'Maestro', va destacar per la seva tasca com a músic, compositor i pedagog de la gralla, amb un incansable treball per potenciar aquest instrument i per formar tota una generació de grallers.