Una dutxa a les platges del Vendrell.

El Vendrell defensa que l'eliminació de les dutxes a les platges ha servit per no malbaratar l'aigua

La regidoria de Platges creu que la mesura ha estat «adequada» per la reducció del consum que ha comportat

La regidoria de Platges del Vendrell ha defensat la mesura d'eliminar les dutxes a les platges del municipi, que s'ha aplicat aquest estiu. Des del departament que comanda Bàrbara Peris creuen que la mesura ha estat «adequada» perquè ha ajudat a una gestió «més responsable» de l'aigua.

L'estiu del 2020, les dutxes i els rentapeus van restar tancades com a mesura preventiva per evitar contagis de la Covid-19. Aquest estiu, però, això ja no era necessari, i la majoria de municipis van recuperar aquest servei a l'estiu. Al Vendrell es va optar per activar els rentapeus, però no les dutxes.

«Evitar el malbaratament d'aigua»

La mesura es va prendre per «gestionar responsablement» un bé escàs de primera necessitat com és l'aigua. Des de la regidoria asseguren que a moltes platges «les dutxes es fan servir de forma excessiva i innecessària, amb el consegüent malbaratament d'aigua». Posen com a exemple que es facin servir per netejar accessoris de platja o perquè els nens juguin.

Això és el que s'ha volgut evitar al Vendrell i, des del consistori, creuen que s'ha aconseguit. Passada la temporada d'estiu, la regidoria de Platges apunta que el consum d'aigua a les platges s'ha reduït en un 62% respecte al 2019. Per això es mostren «satisfets» amb els resultats i creuen que la mesura ha estat «adequada».

Tot i les queixes de diversos veïns dels nuclis marítims o d'usuaris de les platges, sembla que el consistori aposta, doncs, per mantenir aquesta mesura. A les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs hi ha un total de 41 punts d'aigua amb 70 sortidors.

Taula del consum d'aigua a les platges del Vendrell.
Taula del consum d'aigua a les platges del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell