La regidora d'Educació del Vendrell, Sílvia Vaquero.

El Vendrell demana a l'Associació de Municipis que aclareixi el punt de la pòlissa sobre l'assetjament sexual

El govern municipal acusa Josep Maria Llasat d'utilitzar «la violència masclista com a eina política»

El govern municipal del Vendrell ha demanat un aclariment sobre el punt de la pòlissa d'assegurança que parla sobre l'assetjament sexual. La petició s'ha traslladat a l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que és l'entitat que va contractar la pòlissa. L'Ajuntament, «com molts d'altres del país, hi està adherit», apunten des de l'equip de govern.

El passat dimarts, el portaveu del grup de Primàries, Josep Maria Llasat, va denunciar que l'assegurança donava «cobertura als casos d'assetjament sexual a la feina». El regidor va criticar que aquest punt suposava que es donés «protecció» als acusats per assetjament sexual. La pòlissa cobreix tots els treballadors i els càrrecs electes de l'Ajuntament.

Demanen que Llasat es disculpi

Aquest dilluns 25 d'octubre, l'equip de govern ha respost a Llasat, a través de la regidora d'Educació i Cultura, Sílvia Vaquero. La regidora ha acusat Llasat d'utilitzar «la violència masclista com a eina política» i l'ha emplaçat a demanar «disculpes». «Que un representant usi el patiment de moltes dones per fer política és èticament reprovable i políticament miserable», ha etzibat Vaquero.

La regidora ha puntualitzat que la pòlissa «en cap cas dona cobertura legal a una persona amb una sentència ferma d’assetjament sexual». Sobre el fet que es pogués donar cobertura als acusats per aquests delictes, des del govern han apuntat que s'està estudiant amb els serveis jurídics. Paral·lelament, han demanat l'aclariment a l'ACM abans de prendre cap decisió.

Per aquest motiu, l'equip de govern encara no ha decidit quin serà el sentit del seu vot a la moció que Primàries presenta al ple d'avui. Sí que han deixat entreveure que podrien fer un canvi de pòlissa en el cas que existís aquesta cobertura als acusats per assetjament sexual.