Un bus exprés al Vendrell.

El Vendrell demana un bus exprés per anar cap a Barcelona

El ple ha aprovat fer aquesta sol·licitud a la Generalitat

El ple de l'Ajuntament del Vendrell d'aquest dilluns 20 de juny va aprovar una proposta per demanar un bus exprés per anar a Barcelona. El punt explicita que aquest bus ha d'enllaçar el Vendrell amb Barcelona i l'àrea metropolitana a través de l'autopista.

Tots els grups municipals es van mostrar a favor de la proposta, que ara es traslladarà a la Generalitat de Catalunya. Algunes formacions van afegir que aquesta ha de ser una «mesura d'emergència» per la manca d'un transport públic de qualitat. Però van recordar que l'objectiu ha de seguir sent millorar les freqüències de la línia R4 de Rodalies Renfe.

El Vendrell té, des de fa anys, un bus exprés que connecta la ciutat amb Tarragona, però no existeix aquest servei en direcció a Barcelona. L'únic bus que fa aquest servei para en molts municipis i el trajecte acaba sent molt llarg. Per aquest motiu des del consistori creuen que un bus exprés podria ser usat per molts vendrellencs que treballen o estudien a l'àrea metropolitana.

Es mantenen els mateixos dies festius locals

El ple d'aquest mes de juny va ser molt curt i plàcid comparat amb altres plens dels mesos anteriors. Un altre dels punts que es va aprovar feia referència a les festes locals de cara a l'any 2023. Amb catorze vots a favor i cinc abstencions es va aprovar mantenir els festius locals els dies 26 i 27 de juliol.

Finalment, el ple també va aprovar una moció del grup de Pel Vendrell Primàries sobre un solar de l'avinguda Palfuriana de Coma-ruga. La moció presentada per Josep Maria Llasat demanava que aquesta finca s'enjardinés i s'arreglés. Actualment, el solar es fa servir com a pàrquing de vehicles, tot i que en realitat és una zona verda. 

Grups com Som Poble-ERC o Junts van recordar que situacions com la d'aquest solar es repeteixen en molts punts del municipi.