Atenció a una persona gran.

Podem el Vendrell demana que s'estudiï la municipalització del Servei d'Atenció Domiciliària

El grup municipal ha presentat una moció per al ple d'aquest mes de gener

El grup municipal de Podem al Vendrell ha demanat que s'estudiï la municipalització del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) de l'Ajuntament. La formació ha presentat una moció al ple ordinari del mes de gener, que se celebra aquest dilluns 24. La moció demana que es faci un estudi «per determinar la forma de gestió més eficient i sostenible» del servei.

La portaveu del grup, Verònica Moreno, apunta que la gestió directa del servei garantiria «el control, la qualitat, l'eficàcia i l'eficiència del SAD. Més tenint en compte que es dona a un col·lectiu com el de la gent gran». La regidoria ha recordat que consistoris com el de Calafell estan municipalitzant serveis com la neteja viària o l'aigua.

Pe això insta el govern local del Vendrell a seguir aquesta via «que assegura un millor control del servei que es presta». Segons Moreno, la gestió directa també permet «l'aplicació de mesures urgents en cas de ser necessàries» i «millorar la qualitat laboral dels treballadors».

A més a més, des de Podem assenyalen que el contracte d'atenció domiciliària que el Vendrell té amb Santa Tecla està caducat des del 2017. La licitació del nou contracte preveu un pressupost d'1,3 milions d'euros per a dos anys. Una quantitat que el partit troba «prou important» per fer abans un estudi sobre la forma de gestió del servei.

Moció de Junts i Primàries sobre el 17-A

Per altra banda, els grups municipals de Junts i Pel Vendrell Primàries han presentat una moció sobre els atemptats del 17 d'agost del 2017. Arran de les declaracions de l'excomissari José Manuel Villarejo, els dos partits creuen que cal esclarir «la veritat» sobre aquells atemptats.

Per això demanen que se sol·liciti al Congrés dels Diputats la creació d'una comissió d'investigació sobre les relacions de l'imam de Ripoll i el CNI. També es demana a la Fiscalia que investigui les declaracions de Villarejo.