La zona de l'avinguda de Brisamar, totalment inundada.

El Vendrell vol fer un dipòsit de recollida d'aigües pluvials a Coma-ruga amb els fons de la UE

Seria una obra que costaria prop de quatre milions d'euros

L'Ajuntament del Vendrell ha presentat als fons Next Generation de la Unió Europea el projecte per fer un dipòsit de recollida d'aigües pluvials a Coma-ruga, que ajudi a evitar les inundacions que es produeixen de forma periòdica. Aquests són els fons amb els quals es vol reactivar l'economia de la UE després de la pandèmia de la Covid-19.

El regidor d'Aigües del Vendrell, Alfons Herrera, ha avançat al programa de RTV el Vendrell 'Per què?' que l'Ajuntament ha presentat aquest projecte a la convocatòria europea, per cobrir part del cost de quatre milions d'euros que tindria.

Dipòsit de grans dimensions

El projecte és l'adaptació d'un avantprojecte anterior, però acotat a la zona de l'avinguda de Brisamar, que és una de les més perjudicades per les inundacions. Segons Herrera, es tractaria de la instal·lació d'un dipòsit de 6.000 metres cúbics a sota de la plaça dels Enamorats, «que recolliria les aigües pluvials i les impulsaria cap al mar mitjançant un sistema de bombament

Tot i que Herrera ha apuntat al programa de televisió que l'Ajuntament necessita la subvenció europea per dur a terme aquest projecte, des de l'oposició no ho veuen igual. El portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Lluís Navarrete, ha apuntat a les xarxes socials que aquest dipòsit s'hauria pogut fer «amb els cinc milions que es van rebre en la creació de l'empresa Aigües del Vendrell», però que es van destinar «a tapar forats i deutes com el de l'Escola de Música».

Navarrete recorda que el pla d'inversions que va presentar FCC quan va rebre la concessió ja preveia aquest projecte, i afirma que els diners dels fons anti-Covid s'haurien de destinar «a transformar el model productiu d'una vila amb un índex d'atur altíssim». El Vendrell ja ha presentat altres projectes perquè optin als fons Next Generation, entre els quals hi ha el de fer un gran parc al Botafoc.