Passeig Marítim de Sant Salvador, al Vendrell.

El Vendrell dona un nou impuls a la Fira Pirata de Sant Salvador en el seu retorn

El certamen es trasllada a la plaça del Pessebre i incrementa el nombre de parades i actes

La Fira Pirata 'Barba-rossa' de Sant Salvador torna aquest cap de setmana després de dos anys d'absència. I ho fa amb energies renovades, incrementant el nombre de parades i traslladant-se a un lloc més gran. Tal com ha anunciat la regidora de Fires del Vendrell, Luz Ramírez, la fira passarà de la plaça de les Palmeres a la plaça del Pessebre.

Aquest és un espai més ampli, on es podran fer més espectacles. De la mateixa manera, al llarg del Passeig Marítim s'ubicaran unes seixanta parades d'artesania, ceràmica, alimentació o tèxtil. Des del consistori han volgut reubicar aquestes parades que altres anys estaven al Turismar, ara reconvertit en T'estiu.

La Fira Pirata es farà del 15 al 17 de juliol, dies en què les parades obriran de les sis de la tarda a la una de la nit. Cada jornada es comptarà amb espectacles d'animació diversos. Així, el divendres 15, a les 22.00 hores, hi haurà l'espectacle 'Barba-rossa a Sant Salvador', amb una introducció històrica.

El dissabte el protagonisme serà per la Bellvei Band, que oferiran un concert a partir de les deu del vespre. Pel diumenge s'ha programat una animació de mercat a les 19.00 hores i un espectacle del faquir Kirman amb foc, dagues i serps encantades a les 22.00 hores. «Hem volgut que la fira tingués un format més gran en el seu retorn», ha reafirmat Ramírez.

Cursa Popular del Vendrell  

Aquest mateix cap de setmana, concretament el diumenge 17, es farà la Cursa Popular del Vendrell. Serà la 43a edició d'aquest esdeveniment, que organitzen la regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell i el Club d'Atletisme Runners el Vendrell.

La sortida serà a les 20.00 hores de la carretera del Doctor Robert, amb un recorregut pels carrers del centre. Hi haurà tant la cursa de sis quilòmetres, com les curses infantils, de 400 o 800 metres segons l'edat.

Les inscripcions són gratuïtes, però es pot fer un donatiu mínim de dos euros que es destinaran a beques per infants del Club Runners. Les inscripcions es poden fer on-line fins al 16 de juliol o el mateix dia de la cursa al lloc de la sortida