Aspecte actual de l'antic cinema teatre Brisamar de Coma-ruga.

El Vendrell encararà el futur del Brisamar quan el nou Tabaris estigui enllestit

Mentrestant es retiraran els elements de la façana que es trobin en un estat més precari

L'Ajuntament del Vendrell se centrarà en el futur de l'edifici de l'antic Teatre Brisamar de Coma-ruga quan estigui enllestida la rehabilitació del Tabaris. Així ho va apuntar al ple d'aquest dimarts 17 de desembre la regidora d'Urbanisme i Medi Ambient, Núria Rovira, durant el debat de la moció presentada pel grup d'ERC-Som Poble on es demanava fer un informe per saber l'estat actual de l'edifici

«Estem d'acord amb fer l'estudi, però hem d'anar pas a pas, perquè estem limitats, i ara cal que ens enfoquem en el projecte del Tabaris», va afirmar Rovira. La regidora va afegir que, un cop la rehabilitació d'aquest edifici —inclosa en el projecte FEDER— estigui acabada, serà el moment de concentrar-se en el futur del Brisamar, una cosa que podria passar «a finals del 2020 o principis del 2021».

 

Actuació urgent per treure els elements de risc

Des d'ERC-Som Poble van puntualitzar que trobaven «irresponsable esperar fins al 2021, perquè l'edifici està caient», en paraules de Lluís Navarrete. Tot i això, la moció no fixa terminis per fer aquest informe, amb el qual es va acabar aprovant per unanimitat. El que sí que es va afegir va ser una esmena del grup de Pel Vendrell Primàries en la qual es demana fer una actuació urgent per arreglar aquells elements de la façana que presentin risc pels vianants.

Josep Maria Llasat va apuntar que calia dignificar l'entorn de l'antic teatre, «traient les tanques i les males herbes del voltant», i recollint les peces que hagin caigut del mosaic de Santiago Padrós que hi ha a la façana. El regidor de Junts, Josep Mercadé, va recordar que durant l'anterior mandat es va redactar un projecte per treure aquells elements del voladís que estiguessin en més mal estat, però va admetre que no es va acabar desenvolupant per manca de pressupost.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha concretat a TarragonaDigital que aquest seria el projecte que el consistori recuperaria ara per retirar aquells elements que presentin un risc més gran. Des del govern municipal també es va recordar al ple que el projecte del FEDER sí que inclou una actuació per conservar el mosaic de Padrós que hi ha a la façana de l'antic teatre.