Els socorristes que hi haurà a les platges del Vendrell aquest 2021.

El Vendrell enceta la temporada d'estiu demanant precaució a la platja després dels primers ensurts

Des del cos de socorristes alerten d'un increment d'incidents relacionats amb menors

El Vendrell ha entrat de ple en la temporada d'estiu del 2021. Des d'aquest dimarts 22 de juny ja estan en actiu els socorristes a les platges, un servei que aquest any torna a prestar Rescatadores. En total són 24 els socorristes que donaran servei a les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs fins al dia 11 de setembre.

Des de l'Ajuntament han fet una crida a la responsabilitat dels banyistes, posant especial atenció amb els infants. Israel Bodero, coordinador de Rescatadores, ha remarcat que s'ha detectat «un increment dels incidents relacionats amb menors». Per això ha recordat que cal estar sempre atents als avisos i a les banderes que onegen a la platja.

Primers ensurts a l'aigua

L'inici de la temporada ja ha portat els primers ensurts a les platges del Vendrell. Aquest dilluns es va haver d'ajudar a sortir a dues menors que es van veure atrapades per les marees. Encara sense socorristes, van ser uns banyistes qui van ajudar les noies, abans de l'arribada dels Bombers i la policia local. 

Precisament, aquest any s'ha elaborat un protocol per millorar la coordinació entre els socorristes, els Bombers i els serveis d'emergència. L'horari dels socorristes és de les 10.00 a les 18.00 hores, però molta gent es queda a la platja fins més tard. Per això s'ha reforçat el suport que donaran els Bombers, la policia o el Port de Coma-ruga.

En aquest últim cas, la gerent del Club Nàutic Coma-ruga, Soraya Abad, ha remarcat que es prestarà ajut les 24 hores amb un mariner. Pel que fa als socorristes, aquests també disposaran d'una ambulància, un quad, una moto d'aigua i una embarcació.