La Festa de la Bicicleta del Vendrell.

El Vendrell espera arribar als mil participants en el retorn de la Festa de la Bicicleta

S'han preparat diversos actes al voltant de l'esdeveniment entre el 27 i el 29 de maig

El Vendrell tornarà a viure una Festa de la Bicicleta completa el cap de setmana del 27 al 29 de maig. Serà el retorn d'aquesta celebració tradicional que els dos últims anys s'ha vist afectada per la pandèmia. Des de fa temps, les AFA de les escoles i algunes entitats ja treballen en la preparació de les carrosses.

Des de l'Ajuntament esperen arribar a la xifra dels mil participants, que és similar a la que hi havia en les edicions anteriors al 2020. A banda de les diferents escoles i entitats locals, la festa es vol obrir a altres centres comarcals. Enguany ja han confirmat la seva presència les escoles de Santa Oliva i de Bellvei.

Actes durant tot el cap de setmana

La Festa de la Bicicleta 2022 començarà el divendres 27 de maig amb una pedalada nocturna popular. La concentració serà al monument dels Castellers a les 21.00 hores, des d'on se sortirà cap a Coma-ruga. Un cop arribats a la plaça dels Germans Trillas, es farà mitja volta per tornar al punt de sortida.

Les inscripcions, a un preu de tres euros, es poden fer fins al 24 de maig a la regidoria de Festes. El dissabte 28 es farà la cinquena prova de resistència Open el Vendrell de tres hores. Serà a les 16.00 hores a l'avinguda del Camp d'Esports, amb un preu de dinou euros per a cada inscripció.

El diumenge 29 es farà l'acte central de la Festa de la Bicicleta, amb la concentració a les deu a l'avinguda del Camp d'Esports. A les onze hi haurà la sortida, que es dirigirà al nucli antic per acabar a la Rambla. Les escoles bressol i els grups de mobilitat reduïda s'incorporaran a mig recorregut.

A les 12.30 hores a la Rambla es farà l'espectacle estàtic 'Music on Cycles', de la companyia LaDinamo. A les 13.00 hores s'entregaran els premis i es faran els diversos sortejos entre els participants. L'edició actual tindrà un caràcter solidari, col·laborant amb la Fundació Josep Carreras.