Una dona sosté un Iphone de color negre

El Vendrell estrena una aplicació de mòbil per comunicar incidències a la via pública

Amb aquest mecanisme es volen centralitzar totes les comunicacions per un mateix canal

L'Ajuntament del Vendrell ha presentat aquest dimecres 2 de juny la nova aplicació de telèfon mòbil mitjançant la qual es podran comunicar incidències que es detectin a la via pública. L'aplicació, que ja està disponible tant a Google Play com a l'App Store, s'anomena 'Cuidem el Vendrell'.

Amb aquesta aplicació es poden comunicar incidències relacionades amb l'enllumenat públic, el clavegueram, la neteja de carrers, els residus, el transport municipal, o el manteniment de mobiliari urbà.

Codi per fer-ne seguiment

Quan es comunica una incidència, l'aplicació la geolocalitza i es demana a l'usuari que enviï una fotografia i una petita explicació del problema. Després es rep un codi d'incidència que permet fer-ne el seguiment. La regidora de Medi Ambient, Núria Rovira, ha explicat que amb aquesta app es volen centralitzar les comunicacions per un mateix canal, ja que actualment se'n reben per moltes vies diferents.

«No hi havia un circuit establert i això era molt ineficient», ha afegit Rovira. La regidora ha apuntat que l'aplicació servirà per resoldre moltes de les incidències en un termini més curt de temps, tot i que altres dependran d'inversions més grans, però amb aquest mecanisme podran «detectar les necessitats de cada zona».