La Xatonada Popular 2020 al Vendrell en imatges!

El Vendrell estrena un documental sobre la història de la Xatonada Popular

El certamen canviarà de dates el 2022, buscant una millor climatologia

El Vendrell no ha pogut celebrar aquest any 2021 la seva Xatonada Popular per la pandèmia del coronavirus. Des de la regidoria de Fires s'ha volgut aprofitar aquest any sabàtic per elaborar un documental dels 34 anys d'història d'aquest esdeveniment, recollint fotografies i vídeos que es tenen des del principi.

El resultat és el documental 'Història de la Xatonada', que es divideix en sis capítols i que es podrà veure aquest cap de setmana del 6 i el 7 de març a través de Televisió el Vendrell i de les xarxes socials municipals. «Són capítols curts i organitzats en temàtiques, en els quals es recull l'evolució que ha tingut el certamen durant aquests 34 anys», ha explicat la regidora de Fires, Luz Ramírez.

Canvi de dates

L'Ajuntament també ha aprofitat aquesta aturada per repensar alguns dels aspectes del certamen. Si l'any passat ja es va fer un important canvi de lloc —passant de la Rambla al pavelló de l'escola Àngel Guimerà— de cara al 2022 n'hi haurà un altre també de rellevant. La Xatonada canviarà de dates, passant a l'últim cap de setmana de febrer o el primer de març, depenent de quan es faci el Carnaval.

«Repassant la història de la Xatonada hem vist que, tot i que els últims anys l'esdeveniment s'ha fet el primer cap de setmana del mes de febrer, anteriorment havia fluctuat bastant de dates», ha apuntat Ramírez. Per evitar els habituals problemes que generava la climatologia els últims anys —especialment pel vent i la pluja— des del consistori s'ha pensat a retardar-lo unes setmanes, per així poder gaudir d'un temps més benigne.