David Barbeito mostrant la plataforma Aprop el Vendrell.

El Vendrell estrena una plataforma electrònica per fer la compra al comerç local

Els productes es reparteixen a domicili l'endemà de fer la compra

El comerç local del Vendrell ja té la seva eina per competir amb les grans plataformes de comerç digital. Amb el nom d'Aprop el Vendrell s'ha posat en marxa la primera plataforma de comerç electrònic perquè els veïns puguin fer les compres des de casa. 

A través de la web, els ciutadans trobaran 49 establiments del Vendrell amb més de 6.000 productes per escollir. Hi ha producte fresc, roba, joieria, tecnologia, productes de la salut o infantils, entre altres. La iniciativa compta amb el suport del CIT del Vendrell i del Mercat Municipal

Repartiment a domicili l'endemà

Les compres han de ser d'un mínim de 25 euros, però poden ser de diferents establiments. L'endemà, es fa el repartiment a domicili, de les sis a les vuit de la tarda. El cost dels ports pels veïns del Vendrell és de 2,99 euros, mentre que pels de la resta de la comarca és de 3,99 euros.

Si la compra supera els 99 euros, l'enviament és gratuït. La plataforma 'A prop' ja opera en una vintena de ciutats catalanes, un impuls que s'ha accelerat amb la pandèmia. «Hi ha una clara necessitat de digitalitzar-se i el comerç local aquí parteix amb desavantatge», afirma el responsable de la plataforma, David Barbeito.

Iniciatives com aquesta permet aglutinar esforços per posar aquest comerç de proximitat al dia, i poder competir amb les grans plataformes digitals. «S'ofereix confiança i rapidesa, que són dos dels ítems més ben valorats avui dia», certifica Barbeito.