El regidor d'Igualtat del Vendrell, Cristian Soriano.

El Vendrell farà un homenatge a Remei Esteban i Anna Serra el 8-M

Un altre acte destacat serà la presentació del grup 'Dones amb iniciativa del Vendrell'

L'Ajuntament del Vendrell retrà homenatge a Remei Esteban i Anna Serra en els actes del Dia Internacional de les Dones, que tindrà lloc el pròxim dilluns 8 de març. El regidor d'Igualtat de l'Ajuntament, Christian Soriano, ha avançat que s'ha volgut fer «un record» a aquestes dues vendrellenques que van ser de les primeres que van ser regidores de la recuperada democràcia.

Homenatge a Esteban i Serra

Concretament, Remei Esteban va ser la primera regidora de l'Ajuntament del Vendrell després de la dictadura, essent escollida a les eleccions del 1979. Per aquest motiu s'ha batejat amb el seu nom la nova sala de premsa del consistori, que s'inaugurarà el dia 8 de març a les 10.30 hores.

Per la seva banda, Anna Serra va ser la primera regidora que es va fer càrrec de la cartera dels Serveis Socials. Per homenatjar-la, el mateix dia 8 a les cinc de la tarda es pintarà un grafit de la vendrellenca a la façana de l'edifici dels Serveis Socials, al carrer del Quarter. L'any passat ja es va fer un mural de la pedagoga Teresina Martorell a la zona escolar, que posteriorment va ser objecte d'actes vandàlics. Soriano ha explicat que està prevista la restauració del mural.    

Nou grup de dones

Un altre acte destacat del 8-M al Vendrell serà la presentació del nou grup de dones anomenat 'Dones amb iniciativa del Vendrell', que es farà al terrat de la Biblioteca Pública Terra Baixa a les 18.00 hores, on també es llegirà el manifest. Durant els dies 8 i 9 també s'han preparat altres actes que es faran a través de la televisió local, o exposicions que s'han preparat al Museu Deu i a la biblioteca.