Bonavista està de celebració amb la fira d'Abril

El Vendrell provarà la fira d'atraccions sense soroll per a persones amb hipersensibilitat auditiva

Les atraccions de la fira estaran dues hores sense sorolls el primer dia

Una de les iniciatives més interessants que es faran durant la Fira de Santa Teresa 2019 del Vendrell —que s'ha presentat aquest dimecres al migdia— és la fira d'atraccions sense soroll per a les persones amb hipersensibilitat auditiva. Es tracta d'una iniciativa inclusiva que ja s'ha dut a terme en altres ciutats, com ara Santa Coloma de Gramenet, i que al Vendrell es farà com una prova pilot el primer dia de la Fira, el divendres 11 d'octubre.

Atraccions lliures de soroll durant dues hores

Aquest dia, les atraccions que hi ha a l'avinguda del Camp d'Esports estaran dues hores, de les sis a les vuit de la tarda, sense emetre cap soroll ni música. Amb això, es vol fer la festa més accessible, i permetre que aquells nens i nens, o adults, que tinguin hipersensibilitat auditiva o diagnosticats amb el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) puguin gaudir de les atraccions amb tranquil·litat i sense un excés de soroll.

«És una prova que farem el primer dia de la fira, amb la voluntat de mantenir-la i ampliar-la en el futur si els resultats són bons», ha explicat la regidora de Fires i Mercats del Vendrell, Mari Luz Ramírez. La regidora ha afegit que no s'ha rebut cap petició per fer aquesta iniciativa, però que des del consistori s'han volgut «avançar» i seguir l'exemple d'altres ajuntaments que han dut a terme aquesta mateixa acció.

El model futur de la Fira de Santa Teresa

Aquesta serà una de les novetats destacades d'aquesta Fira 2019 del Vendrell, que també estrenarà un espai de protecció animal a la plaça del Tívoli, amb estands d'associacions animalistes del territori. Ramírez ha explicat que l'actual govern té sobre la taula el debat sobre «quin és el model de fira que volem impulsar» i que, segons el que s'acabi decidint, aquesta podria ampliar els seus dies o seguir amb els tres actuals.