La zona del Diver Park Lúdic de Coma-ruga.

El Vendrell acollirà una fira sobre l'oferta de cicles formatius que hi ha al territori

La fira Camins d'FP es farà els dies 28 i 29 d'abril

El Vendrell acollirà els pròxims 28 i 29 d'abril la cinquena edició de la fira Camins d'FP, un certamen de referència al territori en el qual es mostra tota l'oferta de cicles formatius de Formació Professional (FP) que hi ha al Camp de Tarragona i el Baix Penedès. «És com un Saló de l'Ensenyament però centrat en els cicles formatius de l'FP», ha sintetitzat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, en la presentació del certamen.

La fira tindrà lloc a l'esplanada del Diver Park Lúdic de Coma-ruga, a la part de baix de l'Alberg de Santa Maria del Mar. Això suposa una novetat respecte a les anteriors edicions, que s'havien fet en recintes firals de Reus i Tarragona. «Serà un format obert i diferent de l'habitual, per una fira que va destinada no només a joves, sinó a gent que es vol seguir preparant per al mercat laboral, aturats de llarga durada o immigrants», ha apuntat Francesc Barbero, diputat d'Ocupació de la Diputació de Tarragona.

Una fira nascuda el 2015

La Diputació és un dels ens que impulsa aquesta fira, que va començar l'any 2015 al Camp de Tarragona, Les primeres ciutats implicades van ser Reus, Tarragona i Valls, a les quals es va afegir després el Vendrell, i posteriorment Montblanc. Aquesta serà la primera edició que es faci al Baix Penedès, raó per la qual Kenneth Martínez ha remarcat que l'Institut Andreu Nin del Vendrell tindrà un protagonisme important, ja que té una àmplia oferta de cicles formatius.

A banda dels estands dels diferents centres d'FP del territori, la fira també compta amb la participació d'agents locals relacionats amb l'ocupació, com l'Eina del Vendrell o l'institut de formació Mas Carandell de Reus. així com de diferents empreses del sector privat. Es tracta d'un certamen que vol potenciar els cicles formatius, fent arribar tota l'oferta existent a la població que en pugui estar interessada.