El Vendrell s'apropa a la Fira de Santa Teresa amb la inauguració de la Biennal de Ceràmica

Una vintena de ceramistes exposen les obres a la sala del Portal del Pardo

El Vendrell es troba a tot just deu dies de l'inici de la Fira de Santa Teresa, que enguany tindrà lloc entre els dies 11 i 13 d'octubre. Un dels actes previs del certamen es farà aquest divendres 4 d'octubre, amb la inauguració de la desena Biennal Internacional de Ceràmica, que tindrà lloc a les 20.00 hores a la sala del Portal del Pardo. Un total de 19 ceramistes mostraran les obres que han estat escollides pel jurat.

Una àmplia representació estatal i internacional

Entre els seleccionats hi ha artistes de diferents parts del món, des de Taiwan fins a Israel, passant per llocs com Itàlia, el Regne Unit, Alemanya, o Noruega. També hi ha diferents artistes catalans, com ara Alberto González Bustos, de Bellvei, Roger Coll, de Vic, Sara León, de Badalona o les barcelonines Ruth Cepedano i Àngela García. Mihuel Molet, d'Albelda (Osca), Carlos Martínez, d'Elda (Alacant), Cristina Mato, d'Oviedo, i Noemi Iglesias, de la Felguera (Astúries) completen la representació estatal.

La resta de seleccionats són Avital Avital, de Ramat Gran (Israel), Lelia Cardosi, de Terracina (Itàlia), Simcha Even-Chen, de Rehovot (Israel), Rachel Grimshaw, de Wigan (Regne Unit), Lee Jinhwi, de Kiel (Alemanya), Liu Jung Hui, de New Taipei (Taiwan), Li Mingshu, d’Oslo (Noruega), Irina Razumovskaya, de Londres (Regne Unit), Olga Simonova, Wiesbaden (Alemanya), i Yang Yu-Jui, de Tainana (Taiwan).

Anunci dels tres guanyadors de la Biennal

Aquest mateix dia es donaran a conèixer els tres guanyadors de la Biennal, que s'enduran diversos premis. El primer classificat obtindrà 4.000 euros, el segon classificat, 2.500 euros, i el tercer classificat, 1.000 euros. A més, tots tres compartiran una exposició conjunta que es farà el setembre del 2020, i s'editarà un catàleg amb fotografies de les obres que s'exposaran, amb imatges fetes per un fotògraf professional i un text de cada artista. La mostra estarà oberta fins al 4 de novembre.