Un patinet passant pel tram de l'estació de busos del carril.

El Vendrell haurà de posar semàfors al carril bici al seu pas per l'estació de bus

La Xarxa Vendrellenca demana el tancament temporal de la infraestructura fins que no hi hagi el grup semafòric

L'Ajuntament del Vendrell haurà de posar semàfors al nou carril bici en el tram que passa per l'estació d'autobusos. Així ho ha requerit en un informe la Direcció General d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, i ho ha reconegut el consistori a la Xarxa Vendrellenca.

L'informe indica les mesures que cal adoptar per incrementar la seguretat viària en aquest tram del carril bici, que és el més complex. La principal és la instal·lació d'un grup semafòric a la cruïlla «entre la dàrsena lateral de la terminal de busos i l'avinguda de Jaume Carner». Els semàfors serviran per donar pas alternatiu a les bicicletes en un sol sentit.

Des del consistori ja han iniciat la tramitació d'un contracte menor per instal·lar aquest grup semafòric. Però des de la Xarxa Vendrellenca entenen que la infraestructura no pot estar en funcionament sense complir aquest requisit. Per això demanen al govern local que tanqui de forma temporal el carril.

«Un acte d'irresponsabilitat»

L'entitat considera «un acte d'irresponsabilitat» que el carril s'hagi obert «amb la falta d'elements de seguretat viària». Les obres del carril van finalitzar a principis del mes de març i el dissabte dia 5 es va fer una inauguració oficial. L'acte va comptar amb la presència de diversos regidors i de l'alcalde, així com de membres de la Penya Ciclista del Baix Penedès.

La Xarxa Vendrellenca insisteix també en la necessitat de millorar la senyalització vertical a la zona de l'estació de Renfe. Allà és on finalitza el carril bici i l'entitat pensa que cal evitar que les bicicletes segueixin per la vorera. L'associació que agrupa diverses entitats veïnals ja va considerar un error que el carril passés per l'avinguda de Jaume Carner.

Aquest és un carril que s'ha cofinançat amb els fons FEDER i que uneix la zona escolar amb el centre de la ciutat. Des de l'Ajuntament van confirmar que pot ser usat tant per bicicletes com per vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics.