Sílvia Vaquero, mostrant els mosaics de Padrós que es recrearan amb puzles.

El Vendrell homenatja Santiago Padrós en el 50è aniversari de la seva mort

S'han preparat diverses activitats entre els dies 30 d'abril i 1 de maig

El Vendrell recordarà aquest pròxim cap de setmana la figura de Santiago Padrós (Terrassa, 1918 - el Vendrell, 1971), quan es compleixen 50 anys de la seva mort. Dins del projecte FEDER amb el qual s'està restaurant l'edifici Tabaris, l'Ajuntament del Vendrell ha preparat diversos actes que es faran entre el 30 d'abril i l'1 de maig.

La regidora de Cultura, Sílvia Vaquero, ha recordat que Santiago Padrós «és un dels artistes amb més obra al municipi», ja que es va establir a Coma-ruga a principis dels anys 50 i «va decorar parts dels seus habitatges», com ara l'Hotel Brisamar, el cinema, l'antic balneari o l'església de Sant Ramon. 

Ruta Padrós, xerrada i activitat familiar

Padrós va viure a Coma-ruga fins al 1971, quan va morir en un accident de trànsit. Va ser enterrat al cementiri del Vendrell, on el divendres 30 d'abril començarà una ruta que, partint del seu nínxol, anirà fins a la plaça Vella, per comentar la relació que l'artista tenia amb el món casteller vendrellenc. El mateix dia 30, el Museu Deu ha organitzat una xerrada a les 18.00 hores sobre els 'Mites i llegendes als mosaics de Coma-ruga'.

El dissabte 1 de maig tindrà lloc una activitat familiar a la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga, de les 10.00 a les 14.00 hores, que consistirà a muntar dos puzles gegants centrats en l'obra de Padrós en el menor temps possible. L'aniversari de la mort de Padrós coincideix amb l'inici de les obres de restauració de l'edifici Tabaris, del qual s'han extret els seus mosaics perquè siguin restaurats.   

Operaris retirant els mosaics de Padrós de l'edifici tabaris.
Els mosaics de Padrós del Tabaris s'han retirat per restaurar-los. | BP Diari