El renovat carrer del Doctor Robert del Vendrell.

El Vendrell culmina l'ampliació de la seva illa de vianants

El sistema de lectura de matrícules estarà a punt a finals de novembre

Després de catorze mesos d'obres —i d'una interrupció forçosa per l'estat d'alarma— el Vendrell ha culminat les obres d'ampliació de la seva illa de vianants. La transformació del carrer del Doctor Robert i d'un tram del carrer de Prat de la Riba ja és una realitat, en unes obres que han tingut un cost d'un milió d'euros, dels quals el 70% s'ha cobert amb dues subvencions de la Diputació de Tarragona.

Transformació del centre

Aquest dijous 12 de novembre, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha visitat el centre de la ciutat per comprovar el resultat dels treballs, acompanyada de l'alcalde, Kenneth Martínez, i diferents regidors del govern i de l'oposició. Llauradó ha remarcat que aquesta transformació urbanística «ajudarà a pacificar el centre del Vendrell i farà més agradable el passeig per comprar als comerços».

Kenneth Martínez ha afegit que aquesta ha estat «la primera gran obra de transformació urbana al Vendrell des de fa quinze anys», que ha de servir per «impulsar el comerç i l'economia local», però també «la qualitat urbana, amb l'ampliació de voreres i l'eliminació de barreres arquitectòniques». Martínez ha afegit que aquesta transformació continuarà amb les obres al carrer de les Quatre Fonts, que començaran «relativament aviat».

Càmeres per llegir les matrícules

L'ampliació de l'illa de vianants ha suposat fer una plataforma única al tram del carrer de Prat de la Riba que comença a la Rambla, així com a tot el Doctor Robert. A gran part d'aquests dos carrers la circulació de vehicles estarà limitada als veïns i als transportistes, amb un control que es farà a través de càmeres lectores de matrícules. L'alcalde ha avançat que les càmeres han d'estar col·locades a finals de novembre, moment en què s'obrirà el pas als vehicles.

Durant el mes de desembre només s'informarà els vehicles que no compleixin les restriccions, però a partir del gener ja es multarà. El tram del carrer del Doctor Robert que va del carrer de Sant Magí i fins a la carretera de Valls sí que permet el pas dels vehicles, per bé que s'han ampliat les voreres, eliminant les places d'aparcament. També s'ha tret l'illa de contenidors soterrats que hi havia al costat del parc infantil. 

Les autoritats polítiques, veient l'ampliació de l'illa de vianants del Vendrell.
Les autoritats han fet una visita per veure les obres culminades. | BP Diari