El nou carril bici del Vendrell ja està en funcionament.

El Vendrell inaugura el carril bici que uneix el centre amb la zona escolar

Són dos quilòmetres que també permeten enllaçar amb la via verda que va a les platges

El Vendrell va inaugurar de forma oficial aquest dissabte 5 de març el carril bici que enllaça el centre amb la zona escolar. La via ciclista recorre dos quilòmetres que surten de l'estació de tren i arriben fins als col·legis. També connecta amb la via verda que va fins a les platges del municipi.

L'acte d'inauguració va comptar amb la participació de diversos membres de la Penya Ciclista del Baix Penedès, que van fer tot el recorregut. Diferents regidors de l'Ajuntament, entre ells l'alcalde, Kenneth Martínez, també van pujar dalt de la bicicleta.

Cofinançat amb els fons FEDER

La construcció d'aquest carril bici es va impulsar quan es va rebre una subvenció dels fons FEDER, que han cobert un 50% del cost. El projecte es va licitar amb un pressupost de 446.500 euros. El primer tram, el que va de les escoles a la carretera de Tarragona, es va fer durant el passat estiu.

A finals de l'any passat es va començar a fer el tram de l'avinguda de Jaume Carner, que ha estat el més complicat de fer. El pas per llocs com l'estació d'autobusos ha suposat més d'un maldecap, i entitats com la Xarxa Vendrellenca han qüestionat l'actual traçat. 

Una xarxa de carrils bici pel municipi

Aquest carril bici és el primer d'altres que vol tirar endavant l'equip de govern, dins d'una xarxa que comuniqui els diferents nuclis. L'objectiu és donar opcions de desplaçament alternatiu a l'ús del cotxe, per fomentar la mobilitat sostenible. Des del consistori ja han avançat que els patinets elèctrics també poden usar aquest carril bici.

Aquesta ha estat la recomanació que ha fet la policia local, ja que ho veuen més segur que no pas que es desplacin per l'asfalt. Tot i que cald fer una adaptació de la normativa general, des del consistori ja es permet aquest és dels VMP.