Imatge de l'Ajuntament del Vendrell

El Vendrell intentarà, de nou, fer un ple sobre l'estat de la vila

Els ciutadans poden fer preguntes a través de correu electrònic

L'Ajuntament del Vendrell celebrarà el pròxim dijous 15 d'octubre, a les 20.00 hores, un ple extraordinari sobre l'estat de la vila, que serà retransmès per RTV el Vendrell. La celebració d'aquest ple era una demanda que havien fet diversos partits polítics els últims anys. De fet, el 2018 es va arribar a convocar, però Som Poble va presentar un recurs perquè considerava que aquesta no s'havia fet de forma correcta. El ple es va suspendre i ja no es va tornar a convocar.

Aquest 2020 arriba la segona oportunitat, per bé que l'actual context d'emergència sanitària pel coronavirus farà que sigui un ple diferent. A la sala de plens hi seran presencialment l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i els portaveus dels grups municipals, mentre que la resta de regidors hi estaran connectats telemàticament. Els ciutadans, les entitats o les associacions hi podran participar enviant preguntes —una per persona o entitat— a través del mail pledelvendrell@gmail.com.

Balanç de la gestió municipal

El ple de l'estat de la vila serveix perquè el govern faci un balanç de la seva gestió, mentre que els grups de l'oposició poden fiscalitzar l'acció de govern. Les preguntes dels ciutadans es poden enviar fins al 13 d'octubre a les 20.00 hores. Les preguntes han de ser de temes de caràcter general sobre assumptes municipals. Des del consistori han avançat que la idea és fer un ple de l'estat de la vila cada any.