Maquinària de la neteja viària al Vendrell.

El Vendrell licita la neteja viària per deixar enrere un contracte del segle XX

L'actual contracte es va adjudicar el 1999 i fa set anys que està caducat i completament desfasat | L'Ajuntament assegura que el servei passarà a tenir més freqüències a tots els nuclis

Ha costat déu i ajuda, però el Vendrell ja ha posat en marxa la licitació del nou contracte de neteja viària. Feia anys que la ciutat patia les conseqüències de mantenir un contracte totalment desfasat que no donava resposta a les necessitats actuals. Quan es va licitar el servei per última vegada encara no s'havia entrat al segle XXI —era el 1999—, i el Vendrell tenia 21.000 habitants.

Una fotografia ben diferent que l'actual, quan amb 39.000 empadronats gairebé s'ha doblat la població. És evident que les freqüències i els torns establerts fa més de vint anys no eren gens adequats per a la situació actual. De fet, el contracte estava caducat des del 2016, el que mostra la situació precària en què es trobava aquest servei. 

Problemàtiques molt diferents que el 1999

A més a més, el pas del temps ha generat noves problemàtiques o situacions que no estaven incloses en el contracte. «No hi havia tants problemes amb els 'botellots' o els grafits, aspectes que no quedaven recollits al servei», reconeix Núria Rovira, regidora de Medi Ambient. La neteja dels pipicans o de la sorra que quedava a la via pública després dels temporals tampoc formaven part del contracte.

Això comportava la necessitat de «buscar solucions imaginatives» per resoldre aquests aspectes, com ara recórrer a plans d'ocupació o a contractes puntuals externs. El nou contracte que ara surt a licitació sí que inclou totes aquestes casuístiques, i fixa un augment de les freqüències i els torns a tots els nuclis. «Es faran torns de matí, tarda i nit a tots els nuclis», assegura Rovira.

També es preveu la substitució de les actuals papereres del passeig marítim per unes de noves amb més capacitat. La nova maquinària serà aportada per l'empresa que aconsegueixi la concessió del servei, un fet que encara pot trigar uns mesos. Rovira creu que el nou contracte pot entrar en funcionament a la segona part de l'any.

Cinc anys a raó de dos milions d'euros

El nou contracte serà per cinc anys, amb un cost de dos milions d'euros anuals, el de més volum del consistori. Unes xifres que suposen un augment respecte als 1,4 milions d'euros anuals de l'actual contracte. Aquest fet ha comportat queixes de l'oposició, ja que l'alcalde havia afirmat en campanya electoral que no augmentaria el cost.

L'altra crítica que han fet partits com SP-ERC o Podem és pel fet que el contracte segueixi externalitzat. Les dues formacions demanaven que es fes una comparativa de preus per saber si era millor recuperar la gestió directa. «Amb aquesta licitació obrim pas a una nova etapa», ha conclòs Núria Rovira.