Brossa al mig del carrer al Vendrell.

El Vendrell mantindrà externalitzada la gestió de la neteja viària

El nou contracte preveu un increment de les freqüències i del personal, amb un cost anual de 2,3 milions d'euros

L'Ajuntament del Vendrell mantindrà la gestió externalitzada al servei de la neteja viària. Així ho ha anunciat aquest divendres 27 de maig la regidora de Medi Ambient, Núria Rovira. Aquesta és la proposta que ha sorgit de la comissió que havia de determinar el model, considerant també l'alternativa de recuperar la gestió directa

La consultora ha sospesat les dues opcions i ha determinat que l'opció més viable era mantenir la gestió externalitzada. Segons Rovira, aspectes com els lents terminis que té la contractació pública o les dificultats per ampliar el personal han estat alguns dels arguments. «És un servei que té necessitats vives, a les quals es pot respondre més ràpidament amb una gestió externa», ha apuntat la regidora.

Increment d'un 25% del cost

Al ple del pròxim dimarts 31 de maig es portarà a aprovació el projecte d'establiment del servei, que defineix com ha de ser. També es detalla el seu import, que tindrà un increment respecte als 1,7 milions d'euros anuals que costa actualment. El nou contracte preveu ampliar-lo fins als 2,3 milions d'euros anuals. 

Això suposarà, segons Rovira, que es pugi «reforçar el personal, renovar la maquinària i augmentar les freqüències». «Farem neteges al matí i a la tarda, i podrem arribar a tots els barris i urbanitzacions del Vendrell», ha assegurat. També es preveu una coordinació més gran amb el servei de parcs i jardins i amb el futur contracte de la recollida de residus.

Altres aspectes que es detallen al projecte és la neteja a les zones de contenidors i l'augment de freqüències de retirada de males herbes. «Tot plegat permetrà tenir una ciutat més neta i més amable», ha conclòs Rovira. Si s'aprova el projecte, caldrà fer el plec de condicions i presentar la licitació, que podria estar adjudicada a principis del 2023.

Un servei deficitari des de fa temps

La renovació del contracte de la neteja viària era una de les prioritats de l'Ajuntament, ja que estava caducat des del 2016. A més, l'actual contracte havia quedat desfasat, i no podia cobrir les necessitats actuals del municipi. Això provocava que en algunes zones el servei fos molt deficitari