La platja per a gossos de Mont-roig.

El Vendrell no preveu habilitar una platja per a gossos «ni per a elefants o cavalls»

La regidora de Platges creu que podria ser perjudicial per als mateixos animals

L'Ajuntament del Vendrell no preveu, per ara, habilitar un espai a les platges del municipi per a gossos. Aquesta era una petició que havia fet el Moviment Veïnal de les Platges (MVP). També la Xarxa Vendrellenca l'havia presentat com a proposta per a la nova ordenança d'usos de les platges

Al ple d'aquest dilluns, la regidora de Platges, Bàrbara Peris, va donar resposta a una pregunta de la Xarxa sobre el tema. Peris va deixar clar que ara mateix no es preveu habilitar un espai per a gossos «ni per a gats, elefants, cavalls o iguanes». «No hi ha espai per a cap mena de mascota a la platja», va afegir.

Motius diversos

La regidora va apuntar diversos motius per prendre aquesta decisió. Un d'ells és que podria ser perjudicial per als mateixos animals. «A vegades se'ls obliga a estar exposats al sol i això els pot provocar trastorns o cops de calor», segons Peris.

També va esgrimir motius higiènics per les orines o els excrements de les mascotes, així com les paparres. Per últim, va parlar de l'efecte que tindria sobre el projecte de naturalització de les platges o la fauna, tenint en compte la «molta pressió humana» existent. Per això, va afirmar que no es pot posar més pressió «fent un espai per a mascotes».