Inauguració del nou carrer de les Quatre Fonts.

El Vendrell ja té la seva nova porta d'entrada al centre, coronada amb un Fenosa

S'inaugura la remodelació del carrer de les Quatre Fonts, que passa a formar part de l'illa de vianants

L'illa de vianants del Vendrell segueix creixent. Aquest divendres 29 d'abril es va inaugurar la remodelació del carrer de les Quatre Fonts, que ha estat set mesos en obres. El carrer passa a ser de plataforma única i amb prioritat per als vianants.

La seva transformació ofereix una visió renovada d'aquest espai que serveix d'entrada al centre venint des del barri del Tancat. Un carrer que uneix el pont de França amb el Portal del Pardo, que aviat començarà els treballs de millora dels seus esgrafiats. Serà la cirereta que acabarà de donar color a aquesta nova «placeta» del Vendrell.

Un Fenosa, una font i una foto panoràmica

Tal com ja va anunciar l'Ajuntament, el carrer ha recuperat una font en un lateral, com a símbols dels elements que li donen nom. Es tracta de l'obra 'Tres regnes', que Apel·les Fenosa va crear el 1950 amb la idea que fos una font. La Fundació que porta el nom de l'escultor l'ha cedit perquè coroni el nou carrer de les Quatre Fonts.

Una escultura de Fenosa corona la nova font.
L'escultura 'Tres regnes' de Fenosa corona la nova font del Vendrell. | Ramon Costa / Ajuntament del Vendrell

Una altra de les novetats és la gran foto panoràmica del Vendrell que s'ha posat als vidres d'un establiment que fa temps que està en desús. Al seu costat s'ha posat una altra foto del Vendrell del 1910. També hi ha un plafó informatiu sobre la història del carrer de les Quatre Fonts.

L'acte del divendres, força concorregut, va comptar amb els parlaments de les autoritats i una ballada de sardanes dels Dansaires del Penedès. Després, dos establiments locals van repartir coca i cava, mentre un grup interpretava música en viu. Les obres de remodelació haurien de seguir ara cap al pont i la plaça de França i el carrer de la Cristina Baixa. 

El carrer uneix el pont de França amb el centre.
El Vendrell guanya un nou carrer per a vianants. | Ramon Costa / Ajuntament del Vendrell