L'acalde del Vendrell, Kenneth Martínez.

El Vendrell ofereix una tercera línia d'ajuts, destinada a l'hostaleria i els centres d'estètica

Són 600 euros que es poden acumular als ajuts de les anteriors línies

L'Ajuntament del Vendrell ha presentat aquest divendres 20 de novembre una tercera línia d'ajuts per a autònoms i pimes del municipi, que s'aprovarà al ple d'aquest mes de novembre. En aquest cas, la convocatòria es limita només al sector de l'hostaleria i al dels centres d'estètica, que són els que han hagut d'estar més temps tancats en aquesta segona onada.

Aquests establiments podran sol·licitar aquest ajut de 600 euros, que serà acumulable a les ajudes anteriors, fins a arribar a un màxim, doncs, de 1.200 euros en ajuts directes municipals. El pressupost per aquesta línia és de 100.000 euros, mentre que el de les dues primeres convocatòries (els mesos d'abril i setembre) va ser globalment de 220.000 euros. «En total, seran 320.000 euros en ajudes a autònoms i pimes els que haurà ofert l'Ajuntament aquest any per mitigar els efectes de la pandèmia en el comerç local», ha remarcat l'alcalde, Kenneth Martínez.

Prop de 350 beneficiats en les primeres ajudes

Les dues primeres línies d'ajuts van arribar fins a un total de 348 autònoms i pimes del municipi. La primera convocatòria del mes d'abril va repartir ajuts de 600 euros a un total de 168 beneficiaris, mentre que la segona del mes de setembre —a la qual només s'hi podien presentar els que havien quedat fora del primer ajut— va arribar fins a 180 beneficiaris, dels quals un 85% eren autònoms i un 15% eren pimes. L'Ajuntament apunta que aquest segon ajut hauria d'arribar abans d'acabar l'any 2020.

La tercera convocatòria s'ha limitat als sectors més afectats de la segona onada, que han estat els bars, els restaurants i els centres d'estètica. Martínez ha recordat que aquest any també s'ha tramitat una reducció del 22% de la taxa de taules i estufes a les terrasses, mentre que a les ordenances fiscals del 2021 s'ha inclòs una bonificació del 25% a la taxa d'escombraries comercials.