Marta Montferrer, directora del centre de dia per a gent gran Marinada, amb un usuari del centre.

El Vendrell organitza una jornada per combatre la bretxa digital entre la gent gran

Es farà l'1 de setembre a l'Auditori del Tívoli

Amb l'objectiu de combatre la bretxa digital entre la gent gran, el Vendrell acollirà el pròxim 1 de setembre una jornada de formació. Es farà a l'Auditori del Tívoli i l'impulsa la xarxa Ambaixadors del Bon Tracte. Aquesta xarxa aglutina treballadors socials, professionals, regidors i entitats del Baix Penedès i el Tarragonès que treballen amb la gent gran.

La jornada vol apropar l'ús de les eines digitals que disposa la gent gran per accedir als serveis del CatSalut. Va dirigida als diferents professionals, tècnics, representants de casals o entitats que treballen amb la gent gran. La formació anirà a càrrec del tècnic del CatSalut de la regió sanitària del Camp de Tarragona Jordi Moraga.

«Ha desconnectat la gent gran»

Moraga explicarà als professionals com fer ús de les aplicacions i eines per fer accions com baixar receptes, certificats mèdics o tràmits Covid. Després, els ambaixadors faran arribar la informació als col·lectius de gent gran. La regidora de Gent gran, del Vendrell, Montse Martín, també presentarà el programa 'Detectem', que ha estat guardonat recentment.

Jerusalem Torra, portaveu dels Ambaixadors, alerta de les dificultats que ha tingut en aquest àmbit la gent gran en temps de pandèmia. «La bretxa digital ha desconnectat les nostres persones grans», dificultant «gestions als bancs, tràmits a l'administració, receptes mèdiques o vacunació», apunta. Aquestes formacions volen aconseguir un accés més gran al món digital, per oferir més «qualitat de vida als majors».