La platja de Sant Salvador del Vendrell.

El Vendrell creu que l'ús de la mascareta a la platja hauria de ser «com als restaurants»

La Generalitat les fa obligatòries a l'espai públic a partir del 9 de juliol

La Generalitat de Catalunya farà obligatori l'ús de les mascaretes en tot moment a l'espai públic a partir d'aquest dijous 9 de juliol. La mesura encara ha de concretar molts aspectes, com ara quin és l'ús que se n'ha de fer en llocs com les platges. De moment, sense saber exactament com serà la normativa, des de la regidoria de Platges de l'Ajuntament del Vendrell ja han emès la seva opinió sobre el que veurien com el més adequat en aquest àmbit.

Com als bars o restaurants

Bàrbara Peris, la regidora de Platges, ha avançat aquest dimecres que el consistori aplicarà la mesura que s'acabi definint des de la Generalitat, però ha afegit que el més lògic seria «que es fes un ús similar al que s'ha de fer als bars i restaurants». Això suposaria entrar i sortir de la platja amb la mascareta posada però que, un cop instal·lats a la sorra «amb la seva unitat», els ciutadans se la poguessin treure.

Fins ara, les platges del municipi no han tingut aglomeracions, i la gran majoria d'usuaris no usen la mascareta en aquest espai on, per altra banda, ja es va apuntar que la possibilitat de contagiar-se «és molt baixa per la salinitat de l'aigua del mar», segons Peris. Tant el Baix Penedès com la resta de la regió sanitària del Camp de Tarragona mantenen, per ara, una taxa molt residual de contagis, amb un degoteig de casos que segueix estable des de fa setmanes.