El Vendrell commemora l'any Pompeu Fabra amb diferents actes

Una exposició, una conferència i un espectacle de titelles, els actes programats

El Vendrell acull aquest mes d'octubre diferents actes de celebració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la 'Gramàtica catalana'. L'Any Fabra és una commemoració que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de difondre la figura i l’obra d’aquest personatge essencial de la cultura catalana.

Al Vendrell, els actes es fan amb la col·laboració de l’Ajuntament i de l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, i comencen el 15 d’octubre, a les set de la tarda, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, on l’escriptor Genís Sinca pronunciarà la conferència 'El miracle de la ce trencada'. A més de la conferència, també es podrà visitar l’exposició 'Pompeu Fabra. Una llegenda completa', produïda per la Direcció General de Política Lingüística, que està instal·lada des de l’1 al 15 d’octubre al segon pis de la mateixa biblioteca.

Titelles a la biblioteca

L’horari de visita d'aquesta exposició és dimecres, dijous i divendres de 9.30 a 13.30 hores, de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 hores, i dissabtes de 09.00 a 14.00 hores. Per altra banda, el dissabte 27 de novembre, a les 18.00 hores i també a la Biblioteca Pública Terra Baixa, es representarà l’espectacle de titelles 'Mestre Fabra, caçador de paraules'. Aquest acte tancarà la celebració de l'Any Fabra al Vendrell.

Píndoles de salut

També aquest mes d'octubre, la Biblioteca Terra Baixa del Vendrell impulsa les 'Píndoles de Salut', una iniciativa de les biblioteques tarragonines per posar en relleu la importància de la cura i la prevenció de les malalties, per tal de millorar la qualitat de vida. A més de posar a disposició dels usuaris un lot de llibres relacionats amb aquesta temàtica, també hi haurà una conferència el dia 18 a càrrec del doctor Enric Contreras i la sessió mensual del Club de Lectura se centrarà en el llibre 'Incert Camí', amb la participació del seu autor, Eduard Prats, metge especialista en l’aparell digestiu i màster en Bioètica.