Socorristes a la platja de Coma-ruga.

El Vendrell posa en funcionament el servei de socorrisme a les platges del municipi

Estarà actiu fins al cap de setmana de l'11 de setembre

L'Ajuntament del Vendrell ha posat en marxa aquest 23 de juny el servei de socorrisme a les platges del municipi. El servei el prestarà, per cinquè any seguit, l'empresa Rescatadores. En aquest cas es tracta d'una pròrroga del contracte que finalitzava el passat 2021. 

L'actual licitació encara es troba en tràmit, raó per la qual el consistori ha prorrogat l'anterior contracte. Des de Rescatadores han explicat que tindran entre 22 i 26 efectius depenent del moment, per un servei que es prestarà fins a l'11 de setembre. Comptaran amb deu torres de vigilància i quatre punts de primers auxilis repartits entre Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

També es comptarà un any més amb el servei de cadires amfíbies, així com amb una moto d'aigua. L'horari dels socorristes serà de les deu del matí a les sis de la tarda. Després d'aquesta hora es compta amb un suport dels Bombers per no deixar les platges desateses. 

La regidora de Platges, Bàrbara Peris, ha respost a les crítiques de Som Poble-ERC sobre el retard en l'entrada en funcionament del servei. Peris ha apuntat que, tot i que enguany s'ha avançat la calor, el servei té el seu procés administratiu que s'ha de complir. Amb tot, ha celebrat que des d'aquest dijous els socorristes ja estiguin al seu lloc.

Platges obertes, però sense fogueres ni 'botellots'

Des de l'Ajuntament del Vendrell han confirmat que durant la revetlla de Sant Joan estarà permès l'accés a les platges. No es podran fer fogueres, ni tampoc menjar o fer 'botellots'. Bàrbara Peris ha demanat precaució pel risc elevat d'incendi que hi ha a causa de la sequera.

L'únic espai que estarà tancat durant aquests dies serà el Fondo del Mata. Per la resta, hi ha les limitacions generals de no llençar coets ni fer focs a menys de 500 metres de les zones boscoses. El cap de setmana de Sant Joan serveix per donar la benvinguda a l'estiu al Vendrell, amb el 'T'estiu' que es fa a Coma-ruga