La psicòloga Neus Navarro.

El Vendrell posa en marxa el servei gratuït d'atenció psicològica per a joves

Està dirigit a joves d'entre quinze i 30 anys que estiguin empadronats al municipi

L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat que aquest octubre es posarà en marxa el servei gratuït d'atenció psicològica per a joves. Aquest servei va ser anunciat a principis d'any pel govern local, i aquest 26 de setembre es podran començar a fer les reserves. Amb el nom d''Escolta'm', està adreçat a joves d'entre quinze i 30 anys que estiguin empadronats al Vendrell.

El primer tinent d'alcalde, Christian Soriano, ha recordat la importància de disposar actualment d'un servei així. «Malauradament sabem que els suïcidis i els intents de suïcidi han crescut molt els últims anys», ha apuntat. Amb aquest servei es vol «lluitar contra l'estigma social» de l'atenció psicològica i «evitar que el nivell de renda sigui un obstacle» per a l'accés.

L'atenció es farà al Casal Jove i es planteja com un paquet de cinc sessions anuals per usuari, una al mes. Aquestes seran prorrogables en cas que es consideri necessari. Les visites es poden concertar a partir del 26 de setembre per WhatsApp (629 08 65 44) o al correu electrònic escoltam@elvendrell.net.

Tot i que es va dir que l'atenció es faria mitjançant un conveni amb la Xarxa Sanitària Santa Tecla, finalment no serà així. Les sessions aniran a càrrec de la psicòloga vendrellenca Neus Navarro. En el cas que la demanda d'usuaris sigui molt alta, des del consistori estudiarien l'ampliació dels professionals del servei.

Navarro ha certificat que la pandèmia ha comportat un increment de les inseguretats i els trastorns d'ansietat entre els més joves. Un context que s'ha sumat al fet que aquesta és «una etapa crucial, un moment de molts canvis físics, psicològics i socials».

Pla estratègic de Salut Mental

L'atenció vindrà acompanyada d'un Pla estratègic municipal de Salut mental, que redactarà la Fundació Congrés Català de la Salut Mental. Hi participaran experts acadèmics, professionals de la psicologia i la psiquiatria, i treballadors socials. L'objectiu és elaborar «una estratègia de millora de la salut mental» i crear la Taula de la Salut Mental del Vendrell.