El carrer del Doctor Robert del Vendrell.

El Vendrell posarà carpes per recollir propostes per als pressupostos participatius

N'hi haurà el divendres al carrer del Doctor Robert i el dissabte al mercat de Coma-ruga

L'Ajuntament del Vendrell instal·larà carpes per recollir propostes per als pressupostos participatius d'aquest 2022. El període per presentar les propostes va començar el passat 10 de maig i s'allargarà fins al 5 de juny. Es pot fer a través de l'aplicació eAgora, que es pot descarregar en aquest enllaç.

Però per aquells que ho prefereixin fer de forma presencial també es donarà l'oportunitat, amb aquestes carpes. Es posaran tant al centre de la ciutat com a Coma-ruga, aprofitant els dies de mercat setmanal. Al centre s'instal·laran al carrer del Doctor Robert els divendres 27 de maig i 3 de juny, de les 10.00 a les 13.00 hores.

A Coma-ruga, es podrà trobar aquest dissabte 28 de maig en el mateix horari, de 10.00 a 13.00 hores. A més de fer les propostes, també es podrà trobar tota la informació que es desitgi sobre els pressupostos participatius. El regidor de Participació Ciutadana, Christian Soriano, ha apuntat que s'ofereix aquesta opció per «esquivar l'escletxa digital».

Les votacions, durant la Fira de Santa Teresa

Un cop acabat el període per presentar propostes, els tècnics municipals hauran de validar-les. Christian Soriano ha avançat que la votació de les propostes seleccionades es farà durant la Fira de Santa Teresa, el mes d'octubre. En total es destinen 200.000 euros del pressupost a aquesta iniciativa, que es farà per primer cop a tot el municipi.

L'Ajuntament havia previst activar els pressupostos participatius el passat 2021, però la manca de reglament ho va impedir. Aquest es va poder aprovar finalment el passat mes de novembre, i la iniciativa es va posposar per aquest 2022. El govern local va decidir doblar la partida prevista l'any passat, arribant als 200.000 euros.  

Altres municipis de la comarca com Calafell, la Bisbal del Penedès o l'Arboç ja fa anys que impulsen aquesta iniciativa. El Vendrell s'hi acabarà sumant aquest any 2022.