La plaça de Francesc Macià del Vendrell.

El Vendrell posarà en circulació 10.000 bons de descompte per usar al comerç i la restauració

Cada persona se'n podrà descarregar un màxim de quatre

L'Ajuntament del Vendrell i el CIT Comerç del Vendrell han presentat una campanya conjunta mitjançant la qual es posaran en circulació 10.000 bons de descompte perquè els ciutadans els puguin usar al comerç local. La iniciativa s'haurà d'aprovar al ple d'aquest mes de maig i es vol que sigui una realitat a la tardor.

Segons ha explicat el regidor de Comerç de l'Ajuntament, Rubén Gràcia, els bons seran de deu euros cadascun i es podran gastar «als comerços adherits a la campanya». Funcionaran com «un descompte en compres d'un mínim de 30 euros». Altres consistoris, com el de Calafell, ja han fet campanyes similars.

Quatre bons per persona

Els ciutadans es podran descarregar els bons (un màxim de quatre per cada persona) i tindran quinze dies per usar-los. Si no es fan servir, s'anul·len i tornen a ser disponibles per a altres persones. L'Ajuntament es fa càrrec de pagar al comerç els deu euros de descompte per cada bo que s'utilitza. La campanya ha de servir per «incrementar el consum als comerços, restaurants i serveis» de la ciutat, que han patit els mesos de restriccions pel coronavirus.

El president del CIT, Salva Rodríguez, ha celebrat que s'hagi impulsat aquesta iniciativa que el comerç «feia molt de temps que reivindicava». Rodríguez ha afegit que la campanya estarà oberta «a tots els comerços del Vendrell, siguin del CIT o no, i a tots els ciutadans», no només als empadronats a la ciutat. Des de l'Ajuntament preveuen que la campanya generi «unes xifres de negoci de mínim 300.000 euros», i es compta amb una partida de 118.000 euros per impulsar-la.

La idea és que estigui en marxa els mesos «més fluixos», amb la qual cosa s'engegarà un cop hagi acabat l'estiu. Les previsions del consistori és que el mes d'octubre ja pugui estar en funcionament, segons ha apuntat Rubén Gràcia.