El parc del carrer de les Roquetes que rebrà el nom d'Anna Serra.

El Vendrell posarà noms de dones destacades a quatre parcs del municipi

La proposta de la comissió del nomenclàtor ha de ser aprovada al ple

El ple del Vendrell d'aquest dimarts 31 de maig debatrà una proposta per augmentar els noms de dones al nomenclàtor de la ciutat. Després de mesos de treball, la comissió del nomenclàtor ha fet una proposta per posar nom a diferents places i carrers del municipi. Quatre d'aquestes places tindran el nom d'una dona rellevant.

«Volem visibilitzar més les dones des de diferents perspectives», ha remarcat la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero. I és que els noms femenins només suposen un 6% del que hi ha als carrers i places del Vendrell. Per aquest motiu la proposta de la comissió va en la línia d'incrementar aquesta presència de dones a l'espai públic.

Quatre parcs, amb nom de dona

Així, quatre parcs de la ciutat rebrien el nom de dones que han estat rellevants per diferents motius. El parc que hi ha entre el carrer de les Roquetes i l'avinguda del Baix Penedès rebrà el nom de l'activista social Anna Serra. El parc del carrer del Ginebró, a les escoles, rebrà el nom de l'activista cultural Maria Julivert.

El parc que hi ha entre l'avinguda i la carretera de Sant Vicenç passarà a dir-se parc de Neus Català. Finalment, el parc que hi ha a l'avinguda del Camp d'Esports rebrà el nom de la mestra Teresina Martorell. La proposta també inclou posar el nom de Villagarcia de la Torre a la zona verda que hi ha al carrer d'Antoni Deu Font.

A més de donar aquests noms a les places, la comissió del nomenclàtor aposta per dedicar algunes places i carrers a persones o fets importants. Així, el carrer del Portal es dedicaria a la mestra Maria Agna Guimerà i el carrer del Nord es dedicaria a Prada de Conflent. Per últim, es demana posar el nom de Mirador del Romaní a un tram de carrer d'aquest nucli.