El regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ, Christian Soriano.

El Vendrell presentarà un nou protocol d'actuació davant la violència sexual pel 25-N

Els actes del 25-N es faran aquest any a través de la televisió local

L'Ajuntament del Vendrell ha elaborat un nou protocol municipal d'actuació davant la violència sexual en espais públics d'oci, que serà presentat el pròxim 25 de novembre dins dels actes del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Segons el regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat, Christian Soriano, el protocol dotarà el consistori «d'una eina més per seguir lluitant contra la xacra de la violència de gènere».

El protocol ha estat elaborat amb la col·laboració de diferents entitats del municipi i es presentarà a les 19.00 hores amb un acte que s'oferirà a través de RTV el Vendrell. Aquest any, a causa de la pandèmia del coronavirus, no es podran fer actes presencials pel 25-N, i tots seran produïts i emesos per Televisió el Vendrell, sota l'eslògan 'Actuem i avancem'.

Actes del 25-N al Vendrell

La jornada començarà a les dotze del migdia, amb un acte institucional on es farà un minut de silenci en record de les víctimes de la violència de gènere. També hi haurà la lectura del manifest, a càrrec de Feli Molina, psicòloga i membre de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de la Policia del Vendrell. La presentació del nou protocol es farà a les 19.00 hores dins del programa especial 'Consciència i acció'.

Altres continguts previstos són una xerrada amb l'advocada Montserrat Maldonado sobre els aspectes jurídics al voltant de la violència masclista, i una altra amb Pepita Ferrer, sobre els micromasclismes i la forma de prevenir-los. Soriano destaca que en aquests moments cal «una administració que actuï fermament contra la xacra de la violència de gènere i, alhora, una societat que avanci en la prevenció i la conscienciació per erradicar-la».