Un nombrós grup de gent intenta entrar a un tren a l'estació de Barcelona-Sants

El Vendrell presentarà queixa a Adif, Renfe i Foment per les incidències a Rodalies

El ple ha aprovat la proposta presentada per Som Poble-ERC

El ple de l'Ajuntament del Vendrell d'aquest dilluns 19 de setembre va aprovar presentar un escrit de queixa formal per les incidències a Rodalies. Es tractava d'una moció presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC, que va rebre el suport de tots els regidors tret de Bàrbara Peris, que es va abstenir.

La proposta insta l'Ajuntament a presentar un escrit de queixa formal a Adif i Renfe sobre les incidències del servei de Rodalies al territori. També s'haurà de traslladar la mateixa queixa al Ministeri de Foment, incloent-hi una demanda per fer més inversió a la xarxa. Igualment, s'exigeix que s'executin al 100% les inversions previstes i es garanteixi el funcionament normal del servei.

Des de SP-ERC recorden que «gairebé el 50% de les persones empadronades al Vendrell treballen fora de la vila». Alhora, remarquen que «un gran nombre d'estudiants també s’han de desplaçar regularment a l'Àrea Metropolitana de Barcelona». Per això creuen que és «imprescindible un transport públic de qualitat», una cosa que ara no succeeix.

Un setembre d'incidències diàries

Durant aquest de setembre les incidències han estat la norma a Rodalies Renfe, amb nombroses avaries que han provocat retards i col·lapses. Tot plegat ha disparat la indignació dels usuaris per un servei que fa anys que arrossega problemes i manca d'inversió. Des de Som Poble-ERC han lamentat que el govern espanyol no reconegui el mal servei que es dona als ciutadans.

En aquest sentit, fan referència a les paraules de la ministra de Foment, Raquel Sánchez, el passat divendres sobre els últims incidents. Sánchez va afirmar que «en una xarxa on funcionen alta velocitat, mercaderies i passatgers és normal que es produeixin incidències». Una situació que pot ser més delicada encara quan es posi en marxa el Corredor Mediterrani i augmentin els combois de mercaderies.

El ple d'aquest setembre també va servir per aprovar les mocions de SP-ERC i Primàries per millorar la xarxa d'aigua del Vendrell. De la mateixa manera, es va tirar endavant la proposta de millora de la carretera del Fondo de l'Escaldat.