Socorristes avisant als banyistes que s'allunyin del veler.

El Vendrell preveu l'ampliació de l'horari de socorrisme a les platges el pròxim estiu

Des de Som Poble-ERC critiquen que l'actual contracte ha comportat més cost per menys hores de servei

L'Ajuntament del Vendrell preveu una ampliació de l'horari dels socorristes a les platges del municipi de cara al pròxim estiu. Segons ha avançat la regidora de Platges, Bàrbara Peris, la nova licitació contempla una ampliació de l'horari durant les tardes de la temporada d'estiu. Fins a aquest estiu, el servei finalitzava a les 18.00 hores, i la idea és ampliar-lo fins a les set o dos quarts de vuit.

«Ens hem d'adaptar a la nova realitat, amb més hores de calor al dia, i allargar el servei», ha detallat Peris. En aquest sentit, les bases del concurs també preveuen que es pugui oferir el servei durant els caps de setmana de juny. Actualment, els socorristes comencen el servei el 23 de juny i l'acaben l'11 de setembre.

La nova licitació del servei estava prevista per enguany, però la resolució es va retardar per una impugnació. Això va fer que es fes un contracte amb Rescatadores —que era l'empresa que tenia la concessió fins ara— per cobrir la temporada. Durant l'hivern s'hauria de fer la nova concessió, perquè ja entri en vigor l'estiu vinent.

SP-ERC critiquen el contracte d'enguany

Des del grup municipal de Som Poble-ERC han criticat la gestió que s'ha fet des del govern local amb el servei de socorrisme. Segons han apuntat en un comunicat, s'han fet «menys hores i dies de servei» i amb un cost més elevat «del que estava pressupostat». El grup lamenta que la nova licitació es comencés a fer el passat mes de març i quedés aturada per un recurs «presentat per Rescatadores».

El contracte que es va fer per l'actual temporada d'estiu era superior als anteriors, segons denuncien des de SP-ERC. També detallen que la secretària municipal va informar que aquesta contractació era «contrària a llei», perquè no es podia fer una nova pròrroga. Des del grup creuen que amb la nova licitació haurien pogut tenir més hores de servei a un cost inferior.

La regidora de Platges ha respost a les crítiques dient que eren comentaris «roïns» i que no retallarien «en seguretat». Bàrbara Peris ha afirmat que s'han fet més hores de serveis per incidències com la del vaixell barat al costat del port. També ha apuntat que l'increment de cost s'ha degut al nou conveni laboral dels socorristes.

Sense ofegaments

Des de Platges han celebrat que la temporada d'estiu s'ha tancat sense cap ofegament a les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs. El cap del servei, Ismael Bodero, ha destacat que la temporada era complex, amb molta afluència de banyistes i de gent gran. Només hi ha hagut dues incidències greus i el 74% dels dies ha onejat la bandera verda a les platges.