El carrer de les Quatre Fonts del Vendrell.

El Vendrell preveu un pressupost expansiu per al 2022, amb un increment del 4,6%

Els comptes tindran quatre milions d'euros per a fer inversions

L'Ajuntament del Vendrell preveu que el pressupost per al 2022 sigui expansiu, amb un creixement del 4,6% respecte al de l'any passat. En declaracions al programa de RTV el Vendrell 'Per què?', l'alcalde, Kenneth Martínez, va avançar que els comptes pujarien a 58 milions d'euros.

Això significa que el consistori recuperarà el creixement, després que el pressupost del 2021 anés a la baixa per la caiguda d'ingressos per la Covid. El govern local està acabant de perfilar els comptes. Aquest dijous s'ha convocat la Comissió informativa de Serveis Centrals, Hisenda i Especial de Comptes per dictaminar el projecte.

Quatre milions per a inversions

Martínez va anunciar algunes de les línies mestres del pressupost, com ara les inversions previstes per un valor de quatre milions. Entre elles hi ha l'ampliació de l'illa de vianants a la zona del Pont de França o les obres a la pista d'atletisme. També hi ha una partida per redactar el projecte executiu del Parc del Botafoc, i per seguir millorant voreres i asfalt.

Els comptes mantenen una línia d'ajuts de 150.000 euros per als autònoms i les pimes que han patit per les restriccions de la pandèmia. També s'inclou la partida per la gratuïtat del P-2 a les escoles bressol. El consistori ja va anunciar que no s'apujarien els impostos i les taxes, contrastant amb el que va passar l'any anterior.