L'estació de bombament de Sant Salvador.

Pel Vendrell Primàries amenaça de portar a l'Oficina Antifrau la situació de l'estació de bombament

Dona un mes de marge perquè Costes reclami a FCC la reparació dels vicis ocults de la infraestructura

La situació de l'estació de bombament de la plaça de Sant Salvador podria acabar a l'Oficina Antifrau de la Generalitat. El grup de Pel Vendrell Primàries ha assegurat que farà aquest pas si durant el mes de maig el Servei de Costes no reclama a FCC la reparació dels vicis ocults.

El portaveu del grup, Josep Maria Llasat, ha recordat que el novembre caduca la garantia de quinze anys de l'obra. A partir d'aquell moment, qualsevol actuació de reparació que es faci a l'estació «s'haurà de finançar amb recursos municipals». Primàries ja va presentar una moció per reclamar la reparació dels vicis ocults de la infraestructura, però va ser rebutjada pel govern local.

Carta al Servei Provincial de Costes

Llasat ha lamentat que «ni l'Ajuntament ni el Ministeri han fet res per reclamar la reparació d'aquests vicis ocults». Per aquest motiu ha decidit enviar una carta al Servei Provincial de Costes donant un termini d'un mes perquè l'Estat faci la reclamació a FCC. En cas contrari, assegura que posaran «aquesta situació en coneixement d'Antifrau per si creu que ha de fer alguna actuació al respecte».

Des de Pel Vendrell Primàries afirmen que les revisions fetes els últims anys per dues empreses han certificat l'existència de «filtracions». Unes filtracions d'aigua de mar que es produeixen «a les juntes del col·lector principal». Això fa que els tubs estiguin sempre plens d'aigua del mar, raó per la qual l'estació no es va posar en marxa el 2007.

En canvi, des del govern local, la regidora de Platges, Bàrbara Peris, va assegurar el passat novembre que l'estació funcionava bé. Peris afirmava que la infraestructura complia la seva funció de treure l'aigua de la pluja que s'acumulava a la plaça i el passeig. També es van posar unes comportes per evitar l'entrada d'aigua de mar, tot i que aquest sistema no sempre ha funcionat bé