Josep Maria Llasat, de Pel Vendrell Primàries.

Demanen que l'assegurança de l'Ajuntament del Vendrell no cobreixi l'assetjament sexual

Pel Vendrell Primàries vol que es modifiqui aquest punt per no «protegir els agressors»

El grup municipal de Pel Vendrell Primàries ha denunciat que l'assegurança de responsabilitat de l'Ajuntament dona cobertura als casos d'assetjament sexual. La formació no entén que l'assegurança protegeixi els possibles agressors. Per això presentarà una moció al pròxim ple demanant que s'exclogui aquest apartat de la pòlissa.

Aquesta assegurança és la que tenen tots els regidors de l'Ajuntament i el personal que hi treballa. Primàries s'ha assabentat d'aquest punt a l'últim consell d'administració de Prosceni, quan es va proposar que l'assegurança s'estengués a tots els consellers.

«Vam quedar escandalitzats que s'inclogués l'assetjament sexual i vam demanar no votar el punt», ha explicat Josep Maria Llasat, portaveu del grup. Primàries va fer una consulta a l'empresa que ha fet l'assegurança per preguntar si aquesta era per la víctima o l'agressor. Des de l'asseguradora van confirmar que era per defensar la persona presumptament autora del delicte.

Llasat s'ha preguntat si la resta de regidors i el govern local són conscients d'aquest punt i si creuen que és pertinent que hi sigui. L'assegurança té una durada anual i es renova automàticament si no hi ha cap cancel·lació prèvia.