El carrer del Doctor Robert del Vendrell.

Pel Vendrell Primàries proposa incrementar la taxa d'ocupació de la via pública a les entitats bancàries

El grup municipal demana penalitzar els bancs que no facin una atenció personal a la gent gran durant tota la jornada

El grup municipal de Pel Vendrell Primàries presentarà una moció al ple del mes de gener sobre el tancament de sucursals bancàries. Josep Maria Llasat, portaveu del grup, ha lamentat que el tancament de moltes sucursals els últims anys estàm suposant un perjudici per als clients.

A més de provocar més desplaçaments, també s'ha reduït enormement l'atenció presencial que es fa a les oficines bancàries. «En molts casos només s'atén fins a les onze del matí», critica Llasat. Això fa que aquestes persones es vegin redirigides a aplicacions informàtiques que són força «complexes».

La situació es fa molt evident amb les cues a l'exterior de les sucursals bancàries que es poden veure cada cop més sovint. Per això, el regidor de Primàries afirma que «cada vegada és més generalitzat el clam per exigir espais» perquè la gent gran pugui ser atesa. I no només durant dues hores, sinó durant tota la jornada laboral.

Incrementar la taxa d'ocupació de la via pública

D'aquesta manera, la moció de Primàries demana que s'estudiï un increment de la taxa d'ocupació de la via pública per als bancs. «Actualment paguen 848 euros en concepte d'ocupació pels caixers automàtics que disposen», explica Llasat. La seva proposta seria augmentar aquesta xifra de forma exponencial fins als 10.000 euros.

Això sí, aquelles entitats que atenguessin personalment la gent gran al llarg de tota la jornada laboral tindrien una bonificació del 90%. A la pràctica, en aquelles entitats que ho fessin la taxa se situaria al voltant dels mil euros.

Tracte preferent amb les entitats que donin una millor atenció

La moció de Primàries també demana que es faci una valoració de l'atenció que rep la gent gran a les entitats bancàries del Vendrell. De la mateixa manera, es proposa que l'Ajuntament treballi preferentment amb els bancs que atenguin «amb un tracte més humà la gent gran» de la ciutat.