Josep Maria Llasat, de Pel Vendrell Primàries.

Pel Vendrell Primàries vol que el problema de les fuites d'aigua es resolgui el 2023

El grup presenta una proposta perquè al pressupost es contempli la renovació de la canonada dels pous del Tomoví

El grup municipal de Pel Vendrell Primàries vol que el problema de les fuites d'aigua a la xarxa de la ciutat es resolgui el 2023. La formació presentarà una proposta al ple de setembre demanant que el pressupost de l'any vinent reservi una partida amb aquest objectiu. 

La formació calcula que la renovació de la canonada que va dels pous del Tomoví al Vendrell pot costar prop d'1,2 milions d'euros. A més de garantir aquest finançament, també demana que s'encarregui la redacció del projecte per fer aquesta obra.

El regidor de Primàries, Josep Maria Llasat, ha recordat que l'antiguitat d'aquesta canonada «provoca importants pèrdues d'aigua». Tal com ja han reiterat des de l'oposició diverses vegades, Llasat creu que es perd «al voltant d'un 35%» de l'aigua. Segons el regidor, en el darrer Consell d'administració d'Aigües del Vendrell, l'empresa va apuntar que una tercera part d'aquestes fuites es produeixen a la canonada del Tomoví. 

Això suposaria una pèrdua d'aigua que aniria «dels 400.000 als 500.000 metres cúbics anuals», afirma. Aquest fet, unit a la intensa sequera que pateix Catalunya des de fa mesos, porta a Primàries a demanar que es faci aquesta actuació el 2023. 

L'estalvi d'aigua, les fuites i les dutxes

El debat sobre el consum d'aigua s'ha intensificat els últims mesos, després que l'Ajuntament decidís mantenir les dutxes de les platges tancades per segon estiu. La regidora de Platges, Bàrbara Peris, esgrimeix com a principal motiu de la decisió la situació de sequera. Recorda que molts municipis propers ja han hagut d'aplicar restriccions en el consum d'aigua.

Des de l'oposició, però, discrepen d'aquesta lectura. Afirmen que els 8.000 m3 que es van estalviar el 2021 amb les dutxes són una minúcia, comparats amb els que es perden per les fuites. Per això partits com Primàries i Podem van impulsar una recollida de signatures demanant l'obertura de les dutxes, assolint-ne 4.455.