La Biblioteca Popular del Vendrell.

El Vendrell programa diversos actes per celebrar els cent anys de la Biblioteca Popular

Es farà una ruta Noucentista per la ciutat

La Biblioteca Popular del Vendrell celebra aquest 2020 els seus cent anys de vida. Aquest equipament impulsat el 1917 per la Mancomunitat de Catalunya i inaugurat el 1920 és un dels edificis més icònics de la ciutat, raó per la qual des de la biblioteca s'han programat diversos actes durant aquest mes d'octubre per commemorar l'efemèride. 

 

Retallable i reproducció amb Kapla

Per donar èmfasi a l'estructura de l'edifici, obra de l'arquitecte Ramon Puig i Giralt, s'ha reeditat el retallable que el 1990 va fer el Col·legi d'Arquitectes Tècnics de Tarragona, amb motiu del seu 50è aniversari. El retallable es repartirà entre els usuaris que el vulguin muntar. Igualment, el passat 17 d'octubre es va fer un taller per a infants en el qual es va reproduir la biblioteca amb peces de fusta Kapla.

Ruta Noucentista

Un altre acte serà la ruta pel Noucentisme del Vendrell que es farà el dia 30 d'octubre a partir de les 17:30 hores. Serà conduïda per Neus Oliveras i repassarà l'impacte que aquest moviment polític i cultural va tenir a la ciutat. Tothom que hi vulgui assistir ha de fer inscripció prèvia a la Biblioteca.