El nou bus a demanda del Vendrell.

El Vendrell farà una prova pilot amb un nou bus a demanda

L'usuari pot triar les parades d'origen i destí i l'hora d'arribada

El Vendrell estrenarà el pròxim dilluns 16 de novembre el PasBus, un nou bus a demanda que ha de servir per augmentar l'eficiència d'aquest transport públic local. El PasBus permet que els usuaris sol·licitin el servei de forma prèvia —per telèfon, mail o SMS— i triïn les parades d'origen i arribada, així com l'horari en el qual han de ser al seu destí. La prova pilot es farà fins al 31 de desembre del 2020, per després avaluar el seu resultat.

Es tracta d'un nou sistema de mobilitat, més flexible, que ha de servir per racionalitzar aquest servei. «El PasBus permet adaptar la infraestructura a les necessitats dels ciutadans i així no cal que tinguem vehicles fent quilòmetres pel Vendrell sense usuaris», ha remarcat Josep Sivill, gerent de l'empresa Autocars del Penedès.

Reorganització del servei de bus

Els usuaris podran triar les estacions d'origen i arribada d'entre una bossa de parades. El servei es pot demanar fins una hora abans de la franja horària d'inici, excepte a les freqüències de la primera hora del matí, en què cal que es faci abans de les 20.00 hores del dia anterior. En total hi ha una dotzena de freqüències els dies laborables i tres els caps de setmana i festius. 

El bus a demanda substitueix la línia 1 de l'actual servei de bus local, que tenia molt pocs usuaris (una mitjana de set al dia). També substitueix la línia 2 durant els caps de setmana. «Es tracta d'una reorganització completa del servei», ha remarcat Sivill. El regidor de Transports, Rubén Gràcia, ha afegit que en els següents dies es farà pedagogia entre el veïnat del municipi per explicar el funcionament del bus.